Visas kategorijas
EN

Sākums> Jaunumi

Kā zaļais iepakojums var dot labumu jūsu uzņēmumam un videi?

Laiks: 2023-05-08 Rezultāti: 74

01 Kas ir zaļais iepakojums

Zaļais iepakojums attiecas uz iepakojumu, kas ir videi draudzīgs, kam ir zems kaitējums cilvēku veselībai un videi un kas patērē minimālus resursus un enerģiju visā tā dzīves ciklā, vienlaikus izpildot iepakojuma funkcionālās prasības. Parasti zaļajam iepakojumam jāievēro 3R1D princips, kas nozīmē samazināšanu, atkārtotu izmantošanu, pārstrādi un degradāciju.

papīra hidroizolācijas līdzekļu ražotājs

02 Kā pārtikas rūpniecība var samazināt plastmasas un oglekļa emisijas no iepakojuma?

Pārtikas un dzērienu rūpniecība ir viena no galvenajām jomām, kur plastmasu izmanto iepakošanai. Plastmasas iepakojums aizsargā pārtiku un dzērienus no ārējiem faktoriem, piemēram, gaisa, gaismas, ūdens un mikroorganismiem, kā arī uztur pārtikas kvalitāti un drošību. Tomēr plastmasas iepakojuma ražošanas procesā tiek patērēts liels daudzums fosilā kurināmā, un plastmasas atkritumi ir grūti pārstrādājami, bioloģiski nenoārdās un rada nopietnu ekoloģisku kaitējumu. Tāpēc plastmasas iepakojuma ražošana un izmantošana saskaras ar arvien pieaugošiem ierobežojumiem.

Lai samazinātu plastmasas un oglekļa emisijas, izmantojot iepakojumu, pārtikas un dzērienu rūpniecība var veikt dažādus pasākumus, piemēram:

 

Iepakojuma materiāli: Izstrādāt ekoloģiskus iepakojuma materiālus.

Ekoloģiskie iepakojuma materiāli attiecas uz iepakojumu, kas ir nekaitīgs videi un cilvēku veselībai, veicina ilgtspējīgu attīstību un nodrošina enerģijas ciklu un materiālu pārstrādi. Bioloģiski noārdāmā plastmasa ir reprezentatīvs ekoloģisks iepakojuma materiāls, kas guvis plašu pielietojumu pārtikas un dzērienu rūpniecībā. Bioloģiski noārdāmās plastmasas tiek izgatavotas, ražošanas procesā pievienojot noteiktas piedevas, piemēram, cieti, modificētu cieti, vitamīnus, fotosensibilizatorus, bioloģiski noārdāmus līdzekļus u.c., lai samazinātu to stabilitāti, padarot tās viegli sadalāmas dabiskajā vidē. Bioloģiski noārdāmās plastmasas var iedalīt bioplastmasās un uz naftas bāzes ražotās plastmasās.

 

Iepakojuma dizains: Aizstāt plastmasu ar papīru, viegls dizains.

Lai palielinātu zaļā iepakojuma izmantošanu pārtikas un dzērienu rūpniecībā, plastmasu var aizstāt ar papīra iepakojumu un vieglu dizainu. Piemēram, celulozes formētais iepakojums, kura izejvielas pārsvarā ir augu šķiedras, piemēram, bagass un bambuss, ir dabisks, bioloģiski noārdāms, un tam ir nepieciešams mazāk materiālu nekā tradicionālajam iepakojumam. To plaši izmanto olu paplātēs, pusdienu kastēs un citās jomās.

 

Iepakojuma pārstrāde: izveidot un uzlabot pārstrādes sistēmas.

Pārstrādes sistēmu izveide un uzlabošana ir būtiska zaļā iepakojuma veicināšanai pārtikas un dzērienu rūpniecībā. Pārstrādes sistēmas ietver atkritumu savākšanu, šķirošanu un apstrādi. Valdības, organizācijas un uzņēmumi var izveidot otrreizējās pārstrādes sistēmas, lai nodrošinātu pareizu apiešanos ar iepakojuma atkritumiem un veicinātu materiālu pārstrādi.

 

03 Fluoru nesaturošs eļļas repelents

Fluoru nesaturošs eļļas repelents apstrāde un zaļais iepakojums ir divas svarīgas ilgtspējīgas un videi draudzīgas ražošanas prakses sastāvdaļas. Fluoru saturošas ķimikālijas ir plaši izmantotas eļļas atbaidīšanas apstrādē gadu desmitiem, taču tās rada ievērojamus riskus videi un veselībai to noturības un bioakumulācijas potenciāla dēļ.

 

Izmantojot alternatīvas bez fluora, piemēram, apstrādi uz augu bāzes vai silikona bāzes, ražotāji var samazināt savu ietekmi uz vidi, vienlaikus saglabājot savu produktu vēlamo funkcionalitāti. Turklāt videi draudzīgu un pārstrādājamu materiālu izmantošana iepakojumā var vēl vairāk samazināt ietekmi uz vidi.

 

Šīs prakses ieviešana ne tikai dod labumu videi, bet arī palīdz apmierināt pieaugošo patērētāju pieprasījumu pēc ilgtspējīgiem un atbildīgiem produktiem. Pieaugot izpratnei par vides ilgtspējības nozīmi, uzņēmumiem ir svarīgi noteikt šo praksi par prioritāti, lai saglabātu konkurētspēju un apmierinātu savu klientu vajadzības.